Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Dakkapellen voor en achter
Inloggen


Wachtwoord vergeten?
 

Dakkapellen voor en achter

Dakkapellen voor en achter hoever staat het.

amstelveen 23 april 2008 

Dakkapellen

 

In samenwerking met een afvaardiging van de kopersvereniging  heeft de gemeente Amstelveen door een architect een aantal bouwtekeningen laten maken die nodig zijn bij aanvragen van licht vergunningsplichtige dakkapellen aan de voorzijde van de type M en de type W woningen.

Omdat er gestreefd wordt naar een eenheid in de wijk is de welstandscommissie bijeen geweest en heeft de maatvoering van de kapellen die door Phanos op de huizen is gezet als leidraad genomen, ondanks dat deze niet past binnen de beleidsafspraken van de gemeente.  De commissie is van mening dat het de voorkeur heeft dat de achterkappellen  dezelfde uitvoering krijgen en heeft dus ook op de achtergevel laten tekenen.

Als de kapel hoger wordt dan 150 cm moet voldaan worden aan andere normen dan aan niet vergunningplichtige kapellen.  Afstand tot  buitenkant dakvlak bv, is dan 75 cm ipv 50 cm en max breedte achter mag dan 425 cm. zijn.

Medio mei vindt er nog een overleg plaats met de secretaris van de welstand en dan zullen waarschijnlijk van alle huizen de tekeningen klaar zijn .  Van elk type wordt door de architect een tekening gemaakt evenals voor de garage cq. eetkamers

Indien men dan aan voorkant wil aanvragen is dit altijd met vergunning, de achterkappelen kunnen dan evt met dezelfde vergunning mee.

Zo gauw alles  klaar is wordt dit met jullie gecommuniceerd,  heb dus nog even geduld.

Vriendelijke groet

Monique Beekmann

 

Document Acties